Er komt heel wat kijken bij de organisatie van Vorselaar Schlager. De ondersteuning van sponsors is van cruciaal belang. Zonder hen is Vorselaar Schlager niet mogelijk.

We zijn erg dankbaar dat onze sponsors ons hierbij helpen. Heb je interesse om eventueel te sponsoren? Contacteer ons dan om de mogelijkheden te bespreken.

Sponsors 2020

Periodieke sponsors

Vorselaar Schlager wordt door Google gesteund via hun Grants programma. Het Google Grants-programma ondersteunt geregistreerde non-profitorganisaties die de filosofie van community-service van Google delen om de wereld te helpen op gebieden zoals wetenschap en technologie, onderwijs, wereldwijde volksgezondheid, het milieu, jeugdbehartiging en kunst. Google Grants is een in natura-advertentieprogramma dat gratis online advertenties toekent aan non-profitorganisaties via Google AdWords.

Vorselaar Schlager wordt door Freshworks gesteund voor het gebruik van hun zakelijke software. Freshworks ontwikkelt een breed aanbod aan SaaS oplossingen om de samenwerking binnen organisaties te vergroten en bedrijven te ondersteunen in effectieve communicatie met zowel klanten als medewerkers. Producten van Freshworks zijn onder andere: Freshdesk, Freshservice, Freshsales, Freshcaller, Freshteam, Freshchat en Freshmarketer. Freshworks is opgericht in 2010 en heeft haar hoofdkantoor in San Bruno in Californië.

Kansarmoede-index

Om de evolutie van kansarmoede bij zeer jonge kinderen op te volgen wordt per jaar de kansarmoede-index berekend.

De kansarmoede-index voor het Vlaamse Gewest voor jaar X wordt als volgt berekend: het aantal kinderen geboren in jaar X, X-1 en X-2 in een gezin dat leeft in kansarmoede en dat woont in het Vlaamse Gewest op 31 december van het jaar X, gedeeld door het totaal aantal kinderen geboren in die 3 jaar en dat woont in het Vlaamse Gewest op 31 december van het jaar X (in percentage).

Daarbij is het nuttig om te weten dat kinderen die niet in Vlaanderen geboren zijn, maar er wel wonen, toch meegeteld worden. De index moet dus begrepen worden als een cijfer over de zeer jonge kinderen die op de laatste dag van het meest recente jaar in Vlaanderen wonen. De kansarmoede-index naar provincie, naar gemeente of naar origine van de moeder (gemeten als nationaliteit van de moeder bij haar geboorte) wordt op gelijkaardige wijze berekend.